این مرکز مجهز به سونوگرافی Mindray resona رنگی پیشرفته با پروبهای تخصصی high frequency می باشد.
سونوگرافی غربالگری سه ماهه اول (NT-NB)
زمان اندازه گیری NT و NB از 11 هفته و 2 روز تا 14 هفته و 2 روز می باشد هر چند بهترین زمان انجام 12 هفته است
در این مرکز سونوگرافی غربالگری اول توسط متخصص رادیولوژی دارای تاییدیه FMF (fetal medicine foundation) از انگلستان و طبق پروتوکل انجمن رادیولوژی انجام می گیرد.
NT به معنای ضخامت لایه شفاف پشت گردن جنین می باشد که در موارد مبتلا به اختلالات کروموزومی به خصوص سندرم دان (مونگولیسم) و چند ناهنجاری دیگر (به خصوص ناهنجاری های قلبی) افزایش پیدا می کند.
NB ((nasal bone به معنای استخوان بینی می باشد که تشکیل نشدن آن در این سن شک به مشکلات کروموزومی را افزایش می دهد.
بررسی NT و NB تستها غربالگری بوده به این مفهوم که به طور قطع سلامت و یا مشکل جنین را مشخص نمی کند ولی در کنار آزمایشات غربالگری سه ماهه اول جهت تعیین ریسک مشکلات جنین استفاده شده که اگرریسک ناهنجاری جنین از حد مشخصی بالاتر باشد جهت بررسی قطعی مشکلات کروموزومی تست کاریوتایپینگ (با نمونه برداری از پرزهای کوریونی و یا مایع آمنیوتیک) انجام می پذیرد.
این سونوگرافی نیاز به آمادگی خاصی ندارد فقط 15 دقیقه قبل از انجام سونوگرافی توصیه به مصرف شیرینی توسط مادر جهت بالا بردن قند خون می شود که باعث افزایش تحرک جنین و قرار گیری آن در موقیت مناسب جهت بررسی می گردد.
سونوگرافی آنومالی اسکن (ناهنجاری های جنینی) در هفته 18-22 بارداری
در هفتههای 18 تا 22 بارداری انجام می شود و یک ارزیابی دقیق از ساختار آناتومیک جنین (شامل جمجمه، مغز، قفسه سینه، قلب، احشاء شکمی شامل معده و روده ها، کلیه و مجاری ادراری و اندام ها) می باشد و یکی از مهمترین سونوگرافی های طول بارداری است.
این سونوگرافی نیز نیاز به آمادگی خاصی ندارد و فقط 15 دقیقه قبل از انجام توصیه به مصرف شیرینی توسط مادر میگردد.
اکوکاردیوگرافی قلب جنین نیز در هفته 18-22 بارداری همراه با بررسی آنومالی قابل انجام می باشد که به طور دقیقتری ساختار و عملکرد قلب جنین بررسی می گردد و از آنجاییکه مشکلات قلب جنین جزء شایعترین ناهنجاریهای جنین باشد توصیه به انجام آن در بسیاری موارد توصیه می شود.
سونوگرافی بررسی ناهنجاری های دیررس در هفته 27-30 بارداری قابل انجام می باشد و قویا توصیه به انجام آن می گردد
در این سونوگرافی مواردی از ناهنجاریهای جنین که تظاهرات آن دیرتر می باشد (از جمله هیدروسفالی و فتق ها دیافراگمی) بررسی شده و اهمیت آن در درمان به موقع بعد از تولد می باشد.
سونوگرافی رنگی داپلر جنین که به روش سونوگرافی رنگی عروق مورد بررسی قرار می گیرد که شامل بررسی شرایین رحمی مادر جهت بررسی خونرسانی به بافت جفت ، بررسی عروق بندناف جنین جهت بررسی خونرسانی به جنین و رد IUGR (نارسایی رحمی جفتی) و بررسی عروق جفت جهت رد چسبندگی جفت به رحم مارد می باشد که با توجه به شرایط بارداری در طول بارداری قابل انجام می باشد و الزام آن توسط متخصص زنان تعیین می گردد.
تعداد موارد نیاز به انجام سونوگرافی در طول بارداری در هر مادر باردار متفاوت بوده و باتوجه به شرایط بارداری توسط متخصص زنان تعیین می گردد .
شایعترین موارد نیاز به بررسی تیروئید و بافت گردن در موارد کم کاری و پرکاری تیروئید ، مشکل در بلع ، احساس درد و یا توده در گردن می باشد و در این بررسی بافت تیروئید و غدد بزاقی از نظر سلامت نسج و همچنین ندول و التهاب بررسی می شود و همچننی زنجیره های لنفاوی گردن از نظر غدد لنفاوی و بافت عضلانی و بات چربی گردن از نظر توده های احتمالی که شایعترینش لیپوم (توده چربی) است مورد ارزیابی قرار میگیرد.
هر زمان که احساس درد و یا توده در بافت سینه ایجاد شود بهترین روش بررسی آن سونوگرافی می باشد که بافت سینه از نظر مجاری شیری ، کیست و توده های احتمالی مورد بررسی قرار می گیرد ، همچنین امکان نمونه برداری از ضایعات و تخلیه کیست تحت گاید سونوگرافی قابل انجام می باشد ، همچنین سونوگرافی سینه جهت چکاپ افراد با ریسک بالا و سن کمتر از 40 سال توصیه می گردد.
در این سونوگرافی ارگانهای داخل شکم شامل کبد، کیسه صفرا، طحال، کلیه ها ، رحم و تخمدان و پروستات مورد ارزیابی قرار می گیرد که به علل متنوعی توسط پزشک درخواست میگردد که معمول ترین آنها درد شکم و لگن ، احساس توده ، سوزش و تکرر ادرار ، نامنظمی و درد سیکل ماهیانه ، چکاپ قبل از بارداری و اختلال در آزمایشات می باشد.
جهت سونوگرافی شکم و لگن بهتر است حداقل ۴ ساعت بیمار باید ناشتا باشد.
در بررسی سونوگرافی از کلیه ها و مثانه و رحم و تخمدان ها و لگن ، مثانه خود را با آشامیدن چند لیوان آب از چند ساعت قبل پر نگه دارید.
سونوگرافی بیضه بهمنظور تشخیص طیف وسیعی از مشکلات مربوط به کیسه بیضه، بیضه یا اپیدیدیم استفاده میشود. پزشک ممکن است سونوگرافی بیضه را در شرایطی که فرد در اطراف یا داخل بیضه دچار درد یا تورم باشد و یا احساس توده کند و یا برای بررسی باروری تجویز کند .
از مهمترین موارد مشکلات بیضه مولرد زیر می باشد:
پیچش بیضه (تورشن)
اگر پیچش بیضه فوراً درمان نشود، خون رسانی به بیضه ممکن است قطع شود که در نهایت به مرگ بافت بیضه منجر شود.
در اغلب مواقع، برای پیشگیری از آسیبهای بیشتر به بیضه به جراحی نیاز است. فرد باید در اسرع وقت بعد از مشاهده درد شدید در بیضه بدون علت آشکار به پزشک مراجعه کند.
اپیدیدیمیت
اپیدیدیمیت تورم اپیدیدیم است که یک مجرای محکم پیچ خورده در پشت بیضه است که اسپرم را نگهداری و منتقل میکند. تورم اپیدیدیم میتواند به تجمع مایع در اطراف بیضه منجر شود و در نهایت موجب ایجاد توده یا تورم شود.
اپیدیدیمیت اغلب بر اثر یک عفونت رخ میدهد.
ناباروری
بیضهها اسپرم را تولید و نگهداری میکنند. مشکلات اثر گذار بر بیضهها گاهی اوقات میتوانند موجب ناباروری در مردان شوند. واریکوسل ، عفونت مزمن از شایعترین علل ناباروری در مردان می باشد.
واریکوسل
اغلب مردم با بیماری واریس آشنا هستند؛ اما با انواع آن آشنایی ندارند؛ چرا که معمولاً تصور بر این است که واریس فقط در پا اتفاق می افتد. اما واقعیت این است که واریس به زبان ساده یعنی گشاد شدن سیاهرگ ها و خراب شدن دریچه های آنها؛ این مسأله باعث عدم توانایی سیاهرگ ها در انتقال مطلوب خون به سمت قلب می شود؛ خون جمع شده در سیاهرگ ها، به تدریج باعث گشاد شدن این رگ ها شده واریس و علامت های آن مثل درد و … به وجود می آورد. بنابراین هر جا که سیاهرگی وجود داشته باشد؛ احتمال بروز واریس هم وجود دارد.یکی از این جاها، بیضه است. در قسمت فوقانی هر بیضه، شبکه ای از سیاهرگهای در هم پیچیده وجود دارد که به آنها «شبکه پامپینیفرم» گفته می شود. اگر به هر دلیل این سیاهرگ ها دچار اختلال شوند؛ واریس سیاهرگهای بیضه به وجود می آید که به آن واریکوسل گفته می شود. واریکوسل به عنوان شایعترین دلیل قابل درمان ناباروری مردانه یاد می شود.
مهمترین موارد قابل بررسی در این سونوگرافی شامل موارد زیر می باشد:
التهاب یا توده های بافتهای سطحی بدن
بافت عضلانی ( برای بررسی ضایعات فضا گیر ، هماتومها و پارگیهای عضلانی)
مفاصل ( برای بررسی ضایعات روماتولوژیک ، لیگمانها و بورسهای مفصلی)
در این روش از پروب Ultra High Frequency برای ارائه بالاترین کیفیت تصاویراستفاده می شود.
سونوگرافی رنگی نوعی از تصویربرداری است که از امواج صوتی با فرکانس بالا برای اندازه گیری میزان جریان خون از طریق شریان ها و رگ ها استفاده می شود. تفاوت عمده سونوگرافی معمولی و سونوگرافی رنگی در آن است که یک سونوگرافی معمولی با استفاده از امواج، تصاویر را تولید میکند، اما نمی تواند جریان خون را نشان دهد.
این نوع تصویربرداری کمک می کند تا پزشکان جریان خون را از طریق رگ های قسمت هایی مانند بازو ها، پاها و گردن ارزشیابی کنند. این ارزشیابی می تواند خون های مسدود شده یا کاهش جریان خون را نشان دهد که این اختلال ها می تواند منجر به سکته شود.
سونوگرافی کالر داپلر در بافتهای سطحی و عمقی در این کلینیک انجام می شود. برخی از سونوگرافی های رنگی انجام شده در این کلینیک عبارت است از :
لخته شدن خون (ترومبوز)
عملکرد ضعیف دریچه ها در رگ های پا شما (نارسایی وریدی یا واریس)
عروق مسدود شده (انسداد و یا تنگی شریان)
کاهش گردش خون به پاها (بیماری شریانی محیطی)
اتساع غیر طبیعی سرخرگها (آنوریسم)
CNB روشی است که در آن با سوزن مخصوص بیوپسی یک تکه از بافت هدف تهیه می شود ولی در FNA با سوزن باریک سلولهای بافت هدف آسپیره شده و جهت ارزیابی به پاتولوژی ارسال می شود.
در این مرکز نمونه برداری با گاید مخصوص که روی پروب سونوگرافی نصب می شود و سوزن بیوپسی را به طور دقیق به محل ضایعه هدایت می کند انجام می شود از مواردی که در این مرکز قابل انجام می باشد:
بیوپسی های تیروئید، پستان، کبد، توده های بافت نرم و پروستات
تزریق موضعی کورتون (در مفصل ، تاندون و لیگامانها)
تخلیه کیست و آبسه
تعبیه کاتتر درناژ
جهت بررسی سلامت جنین و خونرسانی مناسب جفت به خصوص در اواخر بارداری و در مادرانی که احساس کاهش حرکات جنین دارند انجام شده که با حساسیت بالا سلامت جنین را تایید می کند
نوار قلب جنین حرکات و نواسانات ضربان قلب جنین را ثبت می کند و نرمال بودن آن قویا تایید کننده سلامت جنین بوده و در صورت کاهش نوسانات قلب جنین نیاز به بررسی دقیقتر با سونوگرافی وجود دارد
تست نوار قلب جنین، از هفته بیست و هشت بارداری قابل انجام است و در حدود بیست دقیقه طول می کشد.
دلایل انجام تست نوار قلب جنین:
1-در صورتی که مادر احساس کند که جنین تکان نمی خورد و یا فعالیت کمتری دارد
2-زمان زایمان گذشته باشد
3-مادری مبتلا به مشکل پزشکی باشد که بر روی جنین نیز تاثیر می گذارد، مانند دیابت نوع ۱ و یا فشار خون بالا در دوران بارداری
4-سابقه بیماری مادر در زایمان های قبلی
5-در صورتی که جنین به دلیل مشکلات جفت و یا بند ناف، اکسیژن کافی دریافت نکند نیز این تست از سوی پزشک تجویز می شود.
هدف اصلی تست نوار قلب جنین، بررسی ضربان قلب جنین می باشد. در یک نوزاد سالم، ضربان قلب با حرکت افزایش می یابد، و زمان استراحت به حالت طبیعی و نرمال بر می گردد. از آنجایی که نوزاد هنگام تکان خوردن به اکسیژن نیاز دارد، این تست میزان اکسیژن رسانی به نوزاد را نیز بررسی می کند. در صورتی که اکسیژن رسانی به جنین کم باشد، نوزاد واکنش های طبیعی را از خود نشان نخواهد داد.
در هنگام انجام این روش، هیچ گونه، استرسی به مادر و جنین وارد نمی شود
کلیه تصاویر رادیوگرافی معمولی و تخصصی در این مرکز توسط دستگاه های تمام دیجیتال (ِDR) انجام می پذیرد.
رادیوگرافی تخصصی ارتوپدی ، قفسه سینه ، نازوفارنکس ، شکم و لگن و همچنین تصاویرstitching (جهت بررسی زوایای ستون فقرات و اندامها توسط اتصال تصاویر متعدد با نرم افزار) و تعیین سن استخوانی در این مرکز صورت می گیرد.
رادیوگرافی های رنگی توسط مصرف مواد حاجب صورت میگیرد، رادیوگرافیهای معمول رنگی شامل هیستروسالپنگوگرافی (بررسی ساختار کاویته رحم و لوله های رحمی به خصوص در خانمهایی که جهت باردار شدن اقدام نموده اند) ، باریم سوالو و باریم میل (جهت بررسی ساختار مری و معده )، باریم انما (جهت بررسی ساختار روده بزگ ) و IVP (جهت بررسی سیستم ادراری ) می باشد.
این مرکز مجهز به پانورکس و سفالومتری تمام دیجیتال (DR) با تاییدیه FDA امریکا می باشد
رادیوگرافی پانورکس یکی از مرسوم ترین رادیوگرافی های تشخیصی در دندانپزشکی است. در این نوع رادیوگرافی دندانپزشک می تواند کل دندانها و استخوان های فک بالا و پائین بیمار را در یک کلیشه ببیند. رادیوگرافی در مشخص کردن ضایعات فک و اطراف دندانها، دندانهای نهفته، میزان استخوان باقیمانده برای درمان های ایمپلنت و پوسیدگی دندانها به کارمی رود.
عکس رادیولوژی دندان تصویری است که دندان ها، استخوان ها و بافت های نرم اطراف آنها را با کیفیت و رزولوشن بالا نشان می دهد و پزشک آن را برای تشخیص مشکلات دندان در خواست می کند.
تصاویر رادیولوژی دهان می توانند پوسیدگی ها و تحلیل استخوان های فکی را نمایان کنند.
در این مرکز کلیه رادیوگرافی های دندان شامل بایت وینگ ، پری اپیکال و اکلوزال انجام میشود.
ماموگرافی روش غربالگری سریع و ساده است. این دستگاه با استفاده از پرتوهای خفیف اشعه X، می تواند در کشف، ردیابی و تشخیص زودهنگام سرطان های غیرقابل لمس پستان روشی بسیار مؤثر باشد.
اگرچه غربالگری با استفاده از ماموگرافی، از سرطان پستان جلوگیری نمی کند، اما ماموگرافی قادر است سرطان های پستان را 2-3 سال زودتر شناسایی کرده و روند درمان را تسهیل نماید.
اشعه ای که بیماران در ماموگرافی دیجیتال دریافت می کنند بسیار کم تر از دستگاه های معمولی است. علاوه بر آن امکان بزرگنمایی تصاویر و تغییر در کنتراست برای پزشک گزارش کننده هم فراهم است. بنابراین دقت به صورت چشمگیری افزایش می یابد
مروارید ری مجهز به یکی از جدیدترین و به روزترین دستگاه های ماموگرافی دیجیتال با تأیید FDA در دنیا می باشد. در این مرکز متخصصین آموزش دیده و کاملا حرفه ای اقدام به تصویربرداری ماموگرافی می کنند. همچنین به دلیل حساسیت و اهمیت تصاویر ماموگرافی، کلیه گرافی ها روی کلیشه های سایز بزرگ رادیولوژی به مراجعین تحویل داده می شود تا ابزار دقیق و مناسبی برای تشخیص پزشکان همکار باشد. در مروارید ری ماموگرافی و سونوگرافی توسط کارشناسان و متخصصان و همکاران فوق تخصص خانم انجام می شود
تلاش می کنیم که انجام ماموگرافی و سونوگرافی و متعاقب آن ارائه گزارش نهایی در همان روز به بیمار تحویل داده شود
ماموگرافی دقیق ترین روش غربالگری در سرطان سینه است. وقتی بیماری در مراحل اولیه شناسایی شود، مدیریت بیماری و درمان آن برای پزشک امکان پذیر خواهد بود
سرطان سینه دومین عامل مرگ و میر در زنان به شمار می آید
سرطان پستان 30 درصد از سرطان ها را در میان زنان در دنیا به خود اختصاص داده است
سازمان بهداشت جهانی تخمین می زند تا سال 2040، شاهد بروز سرطان سینه در بیش از 27 میلیون نفر در سراسر دنیا باشیم که از این میان بیش از 16 میلیون مرگ و میر هم خواهیم داشت
سرطان پستان بیشترین فراوانی بروز را در بین سرطان ها در ایران با 15 هزار مورد جدید سالانه داراست
طبق دستورالعمل های شبکه جامع ملی سرطان آمریکا، زنان بالای ۴۰ سال باید هرسال ماموگرافی انجام دهند. اما خانم هایی که سابقه فامیلی سرطان در خانواده خود دارند باید از 35 سالگی ماموگرافی را شروع نمایند. بسته به سن، سابقه خانوادگی و عوامل خطرساز سلامتی نیاز بانوان به ماموگرافی مشخص می شود
سن ابتلا به انواع سرطان در جوامع مختلف پایین آمده است
با وجود آنکه سرطان پستان مرگ و میر نسبتا بالایی دارد اما با تشخیص در مراحل ابتدایی کاملا قابل درمان است
سرطان پستان تا مراحل پیشرفته ممکن است هیچ علائمی نداشته باشد و فرد مبتلا متوجه آن نمی شود. بنابراین روشهای غربالگری نظیر ماموگرافی اهمیت می یابند
عوامل ژنتیکی و سابقه خانوادگی مثبت
چاقی و اضافه وزن
مصرف دخانیات
عدم فعالیت بدنی
مصرف غذهای ناسالم و پرچرب
مصرف کم میوه و سبزیجات
اولین زایمان پس از 30 سالگی
سن بالا در زمان یائسگی
زود بالغ شدن
عدم شیردهی
مصرف طولانی مدت هورمون ها
مصرف طولانی مدت سیگار و الکل
رویارویی طولانی مدت با اشعه
ایجاد برجستگی یا توده در پستان یا زیربغل
تغییر در شکل (عدم قرینگی) یا قوام (سفتی) پستان
تغییرات پوستی شامل پوست پرتغالی، قرمزی پوست، زخم پوست، اگزمای پوست، تغییرات (فرورفتگی، خراشیدگی) نوک پستان
ترشح نوک پستان ( ترشح یکطرفه، خونی و خود به خودی)
حین ماموگرافی کمی احساس فشار و ناراحتی خواهید داشت. برخی از زنان که سینه های حساستری دارند (بافت متراکم) ممکن است احساس ناراحتی بیشتری را تجربه کنند و برخی از افراد هم هیچ دردی را احساس نمی کنند. بنابراین، تجربه درد حین انجام ماموگرافی در افراد متفاوت است. به هر صورت این درد کوتاه مدت است و تنها در زمان انجام ماموگرافی احساس می شود
در حین ماموگرافی، فرد در معرض میزان اندکی از اشعه X قرار می گیرد. اما مزایای تشخیص دقیق این روش بسیار بیشتر از خطرات احتمالی آن است و می توان خطرات احتمالی آن را نادیده گرفت. ضمن آنکه میزان تابش اشعه X در ماموگرافی نسبت به سایر روشهای تصویربرداری دیگر که افراد بدون نگرانی انجام می دهند بسیار کمتر است. مورد مهمی که باید به آن توجه داشت این است که احتمال ابتلا به سرطان در اثر استفاده از ماموگرافی کم و احتمال ابتلا به سرطان در یک جامعه عمومی بالا است. در نظر داشته باشید که ماموگرافی به عنوان یک روش کاملا استاندارد و روتین در تمام دنیا شناخته شده است و کلیه زنان بالاتر از 40 سال تحت این غربالگری قرار می گیرند
تصاویر سونوگرافی نمی توانند رسوبات کلسیمی ریز در بافت سینه را ثبت کنند. این رسوبات کوچک کلسیمی اغلب می توانند یکی از اولین علائم سرطان سینه باشند. از سوی دیگر در سونوگرافی توده ها و مشکلات بافت پستان شناسایی می شوند. بنابراین در بانوان بالای 40 سال، سونوگرافی و ماموگرافی مکمل هم هستند. سونوگرافی از امواج صوتی برای ایجاد تصاویر استفاده میکند، در حالی که در ماموگرافی از اشعه ایکس و اشعه امواج الکترومغناطیسی برای ثبت تصویر استفاده می شود
انجمن سرطان آمریکا، انجام ماموگرافی سالانه را از 40 سالگی پیشنهاد می کند. اما برای بانوانی که سابقه سرطان در اقوام درجه یک (مادر، خواهر و دختر) داشته اند، پیشنهاد می شود که 10 سال زودتر انجام ماموگرافی را شروع کنند
با وجود آنکه سرطان پستان در مردان بیماری نادری است اما از هر 100 مورد سرطان سینه، 1 مورد آن مربوط به مردان است. بنابراین ماموگرافی و سونوگرافی پستان در مردان هم در مروارید ری انجام می شود
پیش از انجام ماموگرافی استحمام کنید
موهای زائد زیر بغل را اصلاح نمایید
از مصرف دئودورانت (ضدتعریق)، پودر، لوسیون، اسپری، عطر و ادکلن و مواد خوشبوکننده، زاج، پودر تالک، سنگ مرداب، روغن و کرم برای زیر بغل و سینه ها خودداری کنید. استفاده از این مواد منجر به خطا در تفسیر می شود. در واقع ذرات موجود در این محصولات، تصاویری مانند رسوبات کلسیم نمایش داده می شوند
از 24 ساعت قبل، چای، قهوه، نسکافه، نوشیدنی های حاوی کافئین و شکلات های حاوی کاکائو استفاده نکنید
توصیه می شود که نوبت ماموگرافی را پس از اتمام قاعدگی تنظیم کنید، پستان ها در حین قاعدگی و چند روز پیش از آن دردناک هستند
فرم مخصوص انجام ماموگرافی را در مرکز پر کنید: در این فرم علائم یا مشکلات سینه، جراحیهای قبلی، وجود سابقه خانوادگی و یا شخصی سرطان سینه مورد پرسش قرار می گیرد
توجه داشته باشید که کلیشه ماموگرافی سال گذشته و سونوگرافی های قبلی خود را برای مقایسه حتما به همراه داشته باشید
در صورت دارا بودن یکی از شرایط زیر، به همکاران ما اطلاع دهید:
بارداری یا احتمال بارداری
شیردهی در حال حاضر یا طی سه ماه گذشته
سابقه سرطان پستان در یکی از اقوام
زخم یا خال روی سینه
پروتز سینه
سابقه جراحی یا بیوپسی (نمونه برداری) سینه
ماموگرافی به صورت سرپایی انجام می شود. پس از خارج کردن لباسهای بالاتنه و گردنبند و گوشواره، پستان های شما به ترتیب روی صفحه دستگاه ماموگرافی قرار گرفته و توسط یک صفحه پلاستیکی از بالا فشرده می شود تا بافت سینه صاف شده و تصویر واضح تری از سینه ها حاصل شود. دو تصویر روبرو از پستان راست و چپ به صورت مجزا و دو تصویر مایل -با تمرکز بر زیربغل ها- از پستان راست و چپ در قالب عکس رادیوگرافی به همراه گزارش پزشک متخصص رادیولوژی به شما تحویل داده می شود
آخرین و به روزترین ورژن تولیدی شرکت معتبر هالوژیک
ساخت کشور امریکا
محصول سال 2021
دارای تأییدیه FDA امریکا
سرعت بالای اسکن (کمتر از 10 تا 30 ثانیه)
دوز اشعه بسیار اندک
مستقل بودن دقت دستگاه از وزن بیمار
دارای نرم افزار مخصوص اطفال،کاهش دوز دریافتی کودک و انجام آنالیز بر اساس دیتابیس انحصاری اطفال
قابلیت اسکن تمام استخوانهای بدن (Whole Body)
قابلیت ویژه اندازه گیری میزان دقیق چربی های تمام بدن(Fat mass)، محل انباشت چربی ها، دارای نرم افزار اختصاصی برای تعیین دقیق چاقی های کلینیکی
امکان ارزیابی احتمالی شکستگی در 10 سال آینده بر اساس استانداردهای سازمان بهداشت جهانی
بدون نیاز به تزریق بدون درد و ناراحتی بدون عارضه
بسیاری از پزشکان و متخصصان اتفاق نظر دارند که دستگاه هالوژیک محصول کشور امریکا، برترین دستگاه در زمینه سنجش تراکم استخوان در دنیا می باشد
جنسیت: خانمها بیش از آقایان به پوکی استخوان دچار می شوند
سن: خانمهای بالاتر از 50 سال و آقایان بالاتر از 60 سال
نژاد: سفیدپوستان و افراد با نژاد آسیایی، بیشتر از سایر نژادها دچار پوکی استخوان می شوند
سابقه خانوادگی بیماری پوکی استخوان: شکستگی لگن در والدین
یائسگی زودرس: در سنین کمتر از 45 سال
عدم تحرک و فعالیت بدنی
افراد لاغر با جثه کوچک (BMI کمتر از 19(
افراد دارای کمبود ویتامین D
استفاده از رژیم غذایی با کلسیم پایین و یا مشکلات
استفاده از سیگار و دخانیات
استفاده مداوم از مشروبات الکلی
برخی از بیماریها نظیر پرکاری تیروئید (هایپرتیروئیدیسم)، بیماریهای مزمن کلیه مانند نارسایی کلیه، بیماریهای روده ای که مانع از جذب کلسیم و ویتامین ها شود
مشکلات هورمونی مانند کم کاری تیروئید
استفاده مدت طولانی از داروهایی مانند کورتیکواستروئیدها یا کورتونها و یا فنیتوئین – باربیتوراتها “داروهای تشنج”
سابقه شکستگی پس از یک ضربه خفیف
آیا می دانید پوکی استخوان به عنوان بیماری خاموش اما قابل پیشگیری شناخته شده است؟
آیا می دانید 71/1میلیارد نفر در دنیا دچار بیماریهای اسکلتی عضلاتی هستند؟
آیا می دانید پوکی استخوان از سوی سازمان بهداشت جهانی پس از سرطان، سکته قلبی و سکته مغزی، چهارمین دشمن بشریت اعلام شده است؟
آیا می دانید در اروپا در هر 30 ثانیه یک نفر به علت پوکی استخوان دچار شکستگی استخوان ران می شود؟
60 درصد افراد بالاتر از 50 سال ایرانی دچار این بیماری هستند؟
آیا می دانید از هر 2 زن و از هر 4 مرد بالاتر از 50 سال یک نفر شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می کنند؟
آیا می دانید حدود 11 درصد از وزن بدن را استخوانها تشکیل می دهند که در بیماری پوکی استخوان به کمتر از 10 درصد کاهش می یابد؟
آیا می دانید بسیاری از شرکتهای بیمه در سراسر جهان از گزارش سنجش تراکم استخوان به عنوان مقیاس بازپرداخت هزینه های پزشکی به افراد استفاده می کنند؟
آیا می دانید بیش از یک سوم از جمعیت سالمند بالای 60 سال در ایران به نوعی از پوکی استخوان رنج می برند؟
آیا می دانید در افراد مبتلا به پوکی استخوان، یک عطسه می تواند منجر به شکستگی استخوانها شود؟
آیا می دانید شکستگی ناشی از پوکی استخوان در ناحیه گردن استخوان ران، ستون مهره ها و مچ دست، اولین علامت پوکی استخوان است؟ بنابراین تشخیص زودرس (پیش ار بروز شکستگی) اهمیت بالایی دارد
دستگاه های جدید تراکم استخوان، اندازه گیری ها را در فقط ظرف چند ثانیه انجام می دهند در حالیكه در دستگاههای قدیمی تر این عمل ۲۰ یا ۳۰ دقیقه به طول می انجامید. با وجود آنکه در این دستگاه از اشعه ایكس برای اندازه گیری استفاده می شود اما مقدار اشعه ای كه بكار می رود بسیار جزئی می باشد و ضرری ندارد. بنابراین می توان از آن حتی در كودكان و خانمهای حامله هم در صورت نیاز استفاده نمود بدون اینكه خطری متوجه آنها باشد
سنجش تراکم استخوان اشعه بسیار کمی دارد. مقدار تشعشع دریافتی در هر بار سنجش تراکم استخوان، از میزان اشعه ای که هر فرد در خلال یک سفر هوایی داخلی از محیط دریافت میکند، به مراتب کمتر است
پوکی استخوان در ابتدا هیچ علامتی ندارد، اما موجب افزایش احتمال شکستگی می شود. به همین دلیل به عنوان بیماری خاموش شناخته شده است. بنابراین با توجه به عوامل خطر ذکر شده، انجام آن توسط پزشکان توصیه می شود
کمر دردهای خفیف
کاهش قد در طول زمان همراه با ایجاد قوز (خمیدگی)
شکستگی استخوانها به علت ضربات خفیف یا زمین خوردن یا حتی حرکتهای جزئی مانند عطسه
این دستگاه قادر است درجه استحکام استخوانها و میزان سفتی و سختی آنها را تعیین کند. در واقع مقدار وزن مواد معدنی استخوان را در هر سانتیمتر مربع اندازه می گیرد
از شما خواسته می شود حداقل به مدت ۲۴ ساعت قبل از انجام اسکن استخوان از مصرف مکمل کلسیم خودداری کنید. پیش از آغاز اسکن، جواهرات و اشیای فلزی شامل لباس دکمه دار، شلوار دارای زیپ، کمربند فلزی و غیره را باید خارج کنید. یک گان و شلوار یکبارمصرف به شما داده می شود و روی تخت دراز می کشید. در دو سه یا چهار مرحله به صورت زیر اسکن شما انجام می شود
در سنجش تراکم استخوانهای ستون فقرات، به پشت دراز می کشید. یک جعبه مخصوص زیر پای شما قرار داده می شود و از شما خواسته می شود بی حرکت بمانید (حدود 30 ثانیه) تا بازو حرکت کرده و در عرض چند ثانیه اسکن شما انجام شود
در سنجش تراکم استخوان ران، به پشت دراز می کشید. یک وسلیه کنار کف پای شما قرار می گیرد تا زانو کمی به سمت داخل چرخش داشته باشد. از شما خواسته می شود بی حرکت بمانید (حدود 30 ثانیه) تا بازوی دستگاه حرکت کرده و در عرض چند ثانیه اسکن شما انجام شود
در صورت نیاز و به صلاحدید پزشک معالج و کارشناسان خبره مرکز، یک اسکن تکمیلی از مچ دست شما هم به صورت نشسته در کنار دستگاه گرفته می شود
در سنجش تراکم استخوان کل بدن(Whole Body)، به پشت دراز می کشید، دستها کنار بدن و انگشت شصت پا به سمت داخل چرخش پیدا می-کند. از شما خواسته می شود بی حرکت بمانید (حدود 7 دقیقه) و تنفس عادی داشته باشید تا اسکن استخوانها، عضلات و چربی های کل بدن انجام شود. اندازه گیری دقیق میزان و محل انباشتگی چربی ها در کل بدن مزیت ویژه این روش است
در نهایت کار شما خاتمه یافته و کارشناسان حرفه ای و آموزش دیده مرکز توسط نرم افزارهای پیشرفته و به روز، به تحلیل استخوانهای شما می پردازند. گزارش به صورت نمودارها و جداول در همان روز به شما تحویل داده می شود